Jong klimtalent van Deceuninck-Quick.Step ambitieus: "Ik wil de Tour winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Jong klimtalent van Deceuninck-Quick.Step ambitieus: "Ik wil de Tour winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door alle aandacht voor Remco Evenepoel en de garde van het klassieke voorjaar zouden we bijna durven vergeten dat bij Deceuninck-Quick.Step ook nog ene Enric Mas rijdt. De jonge Spanjaard droomt van eindwinst in de Tour de France.

Mas, ook wel de nieuwe Alberto Contador genoemd, brak dit seizoen helemaal door met het eindpodium in de Vuelta. Dit seizoen rijdt hij normaal gezien de Ronde van Frankrijk en daar wil hij hoge ogen gooien. "Sommige mensen zeggen dat ik een stap oversla door de Giro niet te rijden", vertelt hij in gesprek met Cyclingnews

'Voel me klaar'

"Maar ik heb de Vuelta nu al twee keer gereden. Ik weet niet of ik goed genoeg voorbereid ben voor de Tour, maar ik voel me alvast klaar", aldus Mas. "Ik kan me inbeelden dat het een eerste week wordt met heel veel spanning en valpartijen. Daarna zou het er iets relaxter aan toe moeten gaan."

Mas verblufte de hele wielerwereld met zijn prestatie in de Vuelta. Maar de grote droom ligt in de Tour. "Ik wil de Tour winnen", klinkt het ambitieus. "Ik ga naar daar om de wedstrijd te leren kennen, want ik ben er nog nooit geweest. Laat ons dan zien wat er gebeurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties