Zegekoning van 2018 vastberaden én nuchter: "18 overwinningen, dat kan ik niet meer herhalen"
Redactie
| 0 reacties

Elia Viviani beseft dat 2018 overdoen erg moeilijk wordt

Zegekoning van 2018 vastberaden én nuchter: "18 overwinningen, dat kan ik niet meer herhalen"
Foto: © photonews

Elia Viviani staat voor het jaar van de bevestiging. De sprinter van Deceuninck-Quick.Step boekte vorig jaar 18 overwinningen, maar de ex-renner van Sky weet dat het moeilijk wordt om dat huzarenstukje te herhalen.

Viviani schoot in de openingsetappe van de Tour Down Under dinsdag meteen raak. De kop is er dus af. "Ik heb me wat zorgen gemaakt in de aanloop naar dit nieuwe seizoen", bekent Viviani in gesprek met HLN. "Vorig jaar lukte alles. Ik ben bang dat het dit jaar moeilijker wordt, dat ik me weer moet bewijzen."

"Het vertrouwen is er wel. Ik heb alles juist gedaan in de winter. Ik voel dat ik de conditie heb om weer voor overwinningen te sprinten", klinkt het zelfzeker. 

'Niet verwacht'

Zijn transfer van Sky naar Quick-Step was alvast een voltreffer. "Toen ik voor Quick.Step tekende, was ik me ervan bewust dat ik in 2018 een grote stap voorwaarts moest zetten. Dat ik achttien koersen zou winnen, had ik niet verwacht. Het is geen cijfer dat ik kan herhalen."

"De volgende stap is een rit winnen in de Tour, Gent-Wevelgem en natuurlijk Milaan-Sanremo. Dat is mijn grote droom", besluit de 29-jarige Italiaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties