Cameron Vandenbroucke druk gesolliciteerd op Velofollies: "Dat maakt het een speciaal jaar"

Cameron Vandenbroucke druk gesolliciteerd op Velofollies: "Dat maakt het een speciaal jaar"
Foto: © photonews

Dit weekend zijn het in Kortrijk de Velofollies en op vrijdag stond er onder andere een 'meet and greet' op het programma met Lotto Soudal Ladies-renster Cameron Vandenbroucke. Zij blijkt al bijzonder populair te zijn bij het wielerpubliek.

De bezoekers stonden in de rij te wachten voor Vandenbroucke. "Het is wel speciaal dat die mensen allemaal naar mij komen", reageert ze bij Sporza. "Ze vragen om foto's en handtekeningen, ik vind het wel leuk." Toch ziet ze 2019 vooral als een leerjaar. "Ik ben nog maar één jaar geleden begonnen met koersen. Ik moet alles leren, zoals in een peloton rijden."

Ik heb niet specifiek het profiel van een sprinter of klimmer 

Cameron Vandenbroucke

Ze heeft wel al een beeld van wat voor type renster ze kan worden. "Ik heb niet specifiek het profiel van een sprinter of een klimmer. Ik denk dat ik een beetje vanalles kan. In de wedstrijden zal ik ondervinden wat me best ligt, maar ik denk niet dat ik een sprinter zal worden."

Door een wielercarrière na te jagen treedt ze uiteraard in de voetsporen van haar vader Frank. "Twintig jaar geleden won papa Luik-Bastenaken-Luik. En net nu begin ik echt te koersen, bij Lotto-Soudal. Dat maakt het zeker een speciaal jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties