Ewan komt terug op deklassering: "Gebruikte mijn hoofd zodat Philipsen me niet in de dranghekken zou rijden, dit is onterecht"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Ewan komt terug op deklassering: "Gebruikte mijn hoofd zodat Philipsen me niet in de dranghekken zou rijden, dit is onterecht"
Foto: © photonews

Caleb Ewan maakte in de sprint enkele bewegingen met het hoofd om toch maar het wiel van Peter Sagan te houden. Dat leverde hem de deklassering én Philipsen de zege op. Dat vond de sprinter van Lotto-Soudal niet terecht.

Ik ben erg ontgoocheld. Ik keek heel hard uit naar mijn eerste officiële overwinning voor Lotto Soudal. Dan denk je dat die binnen is, is dat een grote opluchting, maar krijg je meteen een koude douche wanneer je hoort dat je teruggezet bent in de rituitslag. Desalniettemin heeft de ploeg uitstekend werk geleverd vandaag", opent Ewan in een persbericht.

Het incident

“In de diepe finale zat ik in het wiel van Peter Sagan, maar Philipsen probeerde die plaats in te nemen en me uit het wiel van Sagan te kwakken. Tijdens de sprint mag en kan je de handen niet van het stuur halen dus gebruikte ik mijn hoofd om niet in de dranghekkens te belanden. Op een helikopterbeeld is een beweging met het hoofd natuurlijk goed zichtbaar maar veel ex-sprinters zullen beamen dat mijn manoeuvre niet ongeoorloofd was.”

“Ik moet natuurlijk de beslissing van de jury accepteren, maar ga er niet mee akkoord. Ik wilde mezelf en het volledige peloton beschermen tegen een valpartij. De commissarissen luisterden niet naar ons verhaal vooraleer ze de uiteindelijke beslissing namen. Het zal toch een paar dagen duren om de ontgoocheling te verwerken. Nu komt het er op aan om de Tour Down Under goed te proberen afsluiten met de ploeg en daarna te focussen op nieuwe doelen.”

Bekijk hieronder nogmaals de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo
22/03/2021 - 28/03/2021 Ronde van Catalonië

Nieuwste reacties