Ook Robbie McEwen spreekt zich uit over incident tussen Philipsen en Ewan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Deklassering Ewan niet terecht volgens Robbie McEwen

Ook Robbie McEwen spreekt zich uit over incident tussen Philipsen en Ewan
Foto: © photonews

In de Tour Down Under was er veel te doen om de deklassering van Caleb Ewan, nadat die meermaals zijn hoofd gebruikte om zijn positie ten opzichte van Jasper Philipsen te kunnen behouden. Wie anders is er beter geschikt om een oordeel te geven dan ex-sprinter Robbie McEwen.

Die vond niet dat de jury de juiste beslissing maakte. "Ze hebben het maar uit één hoek gezien en ik betwijfel dat het hoofd van Caleb contact maakte met Philipsen de derde keer", zegt McEwen aan Cyclingnews. "Er is altijd contact tijdens een sprint. Tijdens de eerste twee keren was er niets aan de hand, de derde keer leek het een beetje spectaculair.

BINNEN DE LIMIET

De voormalige Lotto-spurtbom dacht overigens ook niet dat het een impact had op de sprint zelf. "Er is altijd een gevecht om de posities. Ik denk dat het een overdreven reactie is. De commissarissen vinden dat ze accidenten en agressie moeten verhinderen dat ver over de lijn gaat. Hier bleef het binnen de limieten."

De vergelijking kan misschien getrokken worden met de kopstoten van Renshaw in de Tour van 2010. "Die waren brutaler en hadden meer contact. Als je naar de beelden kijkt, denk je dat Caleb er zijn hoofd in gooit. Maar ik denk niet dat zijn hoofd Philipsen raakt. Ik vond er weinig aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties