Philipsen na eerste profzege: "Het voelt niet als een echte overwinning, ik wilde geen ruzie"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Jasper Philipsen won zijn eerste profzege na deklassering Ewan

Philipsen na eerste profzege: "Het voelt niet als een echte overwinning, ik wilde geen ruzie"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen kreeg in volle sprintvoorbereiding wat kopstootjes van Ewan en daardoor werd de Australiër uiteindelijk gedeklasseerd. De jonge Belg pakte zo zijn eerste profzege.

“Het voelt vreemd”, aldus Philipsen aan Het Laatste Nieuws. “Het voelt niet als een echte overwinning. Liever had ik Ewan op een rechtmatige manier geklopt. Maar goed. Als mensen straks naar de uitslagen kijken, zullen ze mijn naam zien staan en niet die van Caleb Ewan.”

Hij ging de strijd aan met Ewan voor het wiel van Sagan, die uiteindelijk tweede werd na Philipsen. “Het was een gevecht. Ik probeerde het wiel te pakken. Maar ik wilde geen ruzie. Het was nog 350 meter voor de streep. Ik probeerde een goede positie te vinden en nam het wiel van Peter Sagan, om uit de wind te blijven."

Het ging zo snel dat ik niet kan zeggen of zijn uitsluiting terecht is of niet

"Caleb Ewan kwam eraan en gaf me twee duwen met het hoofd. Het ging zo snel dat ik niet kan zeggen of zijn uitsluiting terecht is of niet. Ik was ook wel blij met mijn gevoel bij de tweede plaats. Nu voelt het dubbel dat ik hier win. Ik ga de beslissing van de jury niet aanvechten.”

Hij had wel wat schrik voor het Australische publiek. "Ik was eigenlijk tweede. Het is geen echte overwinning. Een WorldTour-zege voor de ploeg is erg belangrijk. Voor mij persoonlijk moet het anders. De jury zal wel haar redenen hebben gehad. We zijn in Australië voor de Tour Down Under en Ewan is een Australiër. Ik was een beetje bang hoe het publiek zou reageren. Maar het applaus was erg respectvol.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo
22/03/2021 - 28/03/2021 Ronde van Catalonië

Nieuwste reacties