Thomas De Gendt verduidelijkt ambitieuze plannen: "Niet zo dat ik zijn record ga najagen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Thomas De Gendt niet op jacht naar het record van Adam Hansen

Thomas De Gendt verduidelijkt ambitieuze plannen: "Niet zo dat ik zijn record ga najagen"
Foto: © photonews

In de vierde rit van de Tour Down Under pikte hij al eens de prijs van de strijdlust mee. Toch is het vooral uitkijken naar wat Thomas De Gendt in de grote ronden gaat presteren. Hij gaat ze immers alle drie rijden. De renner van Lotto-Soudal wil wel één en ander duidelijk stellen.

Het is wellicht teveel gevraagd dat De Gendt zowel in Giro, Tour als Vuelta gaat schitteren. Al gaat hij er ook niet enkel naar toe om zich te amuseren. "Als ik in één van die drie een rit win, is mijn seizoen al redelijk geslaagd. Het is de bedoeling dat ik resultaten haal", klinkt het in HLN. "Dan denk ik bijvoorbeeld aan het dragen van de bergtrui in de Giro. Dan heb ik ze alle drie een keer gedragen."

Het rijden van een extra grote ronde verandert voor hem niet zoveel. "Het is niet zo dat ik zoals mijn ploegmaat Adam Hansen nu jaar in, jaar uit alle drie de grote rondes ga rijden of dat ik zijn record ga najagen. Dan moet ik de volgende zes jaar alle drie de grote rondes uitrijden."

MEER GROTE RONDES EN TOCH MEER THUIS

Uiteraard moet ook de rest van het programma van De Gendt wel aangepast worden. "Ik zal op het einde 94 koersdagen hebben. Eén meer dan vorig jaar. Ik heb mijn vrouw gezegd dat ik meer thuis zal zijn. Dit jaar wordt anders: een maand weg voor een grote ronde, een maand thuis. Mijn zoon Timo is 5, mijn dochter Amber is 3 geworden. Daar zit ik dan ook altijd mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties