? Walter Planckaert verwacht sterk Sport Vlaanderen-Baloise dit jaar: "Dan ziet het er schitterend uit"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Walter Planckaert ziet veel jonge renners grote vorderingen maken

? Walter Planckaert verwacht sterk Sport Vlaanderen-Baloise dit jaar: "Dan ziet het er schitterend uit"
Foto: © photonews

Ook dit jaar kunnen ze bij Sport Vlaanderen-Baloise nog rekenen op de inmiddels 70-jarige Walter Planckaert om de renners te begeleiden. Hij ziet een aantal jonge talenten enorme progressie maken. In die mate dat hij een sterk jaar van zijn ploeg verwacht.

"Voor mij loopt het allemaal wat gemakkelijker, ik word een jaartje ouder. Ik zit in mijn vijftiende seizoen. Ik ben er heel fier op dat ik al zolang bij Sport Vlaanderen-Baloise heb mogen werken en mijn diensten heb kunnen aanbieden aan die jonge renners. Ik zie dat er een heel goede opvolging gaat zijn", zegt Planckaert in een filmpje van de ploeg.

GEEN GROTE RONDE

Hij is ook duidelijk over de ambities die het team mag koesteren. "Aan een grote ronde hoeven wij niet mee te doen. Dat is te zwaar voor onze ploeg. Maar het klassieke programma, de Waalse klassiekers, die rondjes van een week..."

VORDERINGEN OMZETTEN IN ZEGES

Als bepaalde coureurs de stijgende lijn voortzetten, moeten ze in die koersen voor de overwinning kunnen gaan. "We hebben vier, vijf renners die veel vorderingen maken. Als je ziet welke vorderingen ze vorig jaar gemaakt hebben, dan ziet het er voor dit jaar heel schitterend uit. Ik hoop dat ze het gaan afmaken dit jaar."

Met Hans De Clercq komt ook de andere sportdirecteur aan het woord en teammanager Christophe Sercu doet eveneens zijn zegje. Bekijk hieronder het volledige filmpje. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties