Aerts heeft het ook na Pontchâteau over 'gelijke stand': "De cross is zeker nog niet dood"

Aerts heeft het ook na Pontchâteau over 'gelijke stand': "De cross is zeker nog niet dood"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts reed vandaag nog eens rond in zijn witte leiderstrui uit de Wereldbeker. Die mag hij niet aandoen aan de start in Hoogerheide, want van Aert is de nieuwe leider. Aerts gaat nog wel volop voor eindwinst en beschouwt de huidige situatie als gelijke stand met Wout van Aert.

Dat ook Vanthourenhout zich mengde in de debatten in het slot, wijzigde voor Aerts niet veel. "Ik moest op kop beginnen, want ik weet dat Wout beter sprint dan ik. Met Mathieu erbij was het een andere situatie. Ik bleef wel focussen op Wout, maar het was al te laat om nog te winnen in de laatste ronde."

Het was vorige week een leuke strijd en deze week opnieuw 

Toon Aerts

Aerts panikeert nog lang niet wat zijn kansen voor de Wereldbeker betreft. "Voor de wedstrijd zei ik al dat we met een gelijke stand stonden. We trekken ook met een gelijke stand naar Hoogerheide. Het was vorige week al een leuke strijd tussen ons beiden en deze week opnieuw", vergelijkt hij zijn huidige vorm met die van van Aert. "De cross is zeker nog niet dood."

Enkele passages leken Aerts wel beter te liggen. "Aan de trappen en de balken was ik beter. Die twee plaatsen lagen wel iets te ver van de finish. Het was heel moeilijk wegblijven. Toen Wout dat gat van vijf à zes seconden dichtreed, wist ik al hoe laat het was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties