Jonge renner Deceuninck-Quick.Step met koorts in isoleerkamer ziekenhuis
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Mikkel Frölich Honoré na koorts in Tour Down Under naar ziekenhuis gebracht

Jonge renner Deceuninck-Quick.Step met koorts in isoleerkamer ziekenhuis
Foto: © photonews

In de voorlaatste rit van de Santos Tour Down Under moest Deceuninck-Quick.Step het met een mannetje minder doen. De jonge Deen Mikkel Frölich Honoré kwam niet meer aan de start van de etappe van zaterdag.

Mikkel Frölich Honoré, een 21-jarige Deen van de ploeg van Patrick Lefevere, kampte met koorts en werd naar het ziekenhuis van Adelaide overgebracht. Ook op de nacht van zaterdag op zondag bleef Honoré in het ziekenhuis. De Deen ligt in een isoleerkamer omdat het nog steeds niet duidelijk is waarom Honoré met zware koortsaanvallen kampt. 

"Je neemt geen risico's bij 40 graden koorts", zei ploegleider Rik Van Slycke al eerder. "Uit zijn bloedtesten valt voorlopig niets aan te wijzen wat de oorzaak is van de koorts die bij momenten toeslaat", zegt ploegdokter Toon Cruyt dan weer in HNB

Mogelijk heeft de hitte in Australië er iets mee te maken. "Heeft het met de warmte van de voorbije dagen te maken? Het kan. Het is een heel vervelende situatie voor de renner in kwestie. Zelfs na de vrijdagrit had hij geen klachten. Alleen ’s avonds begonnen de opstoten", besluit Cruyt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo
22/03/2021 - 28/03/2021 Ronde van Catalonië

Nieuwste reacties