Moeten Wout Van Aert, Toon Aerts en co op het BK van 2020 via opvallende constructie op de Schelde fietsen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Moeten Wout Van Aert, Toon Aerts en co op het BK van 2020 via opvallende constructie op de Schelde fietsen?
Foto: © photonews

Antwerpen heeft volgend seizoen de organisatie van het BK veldrijden in handen. Er ligt in Antwerpen bovendien een plan voor een opmerkelijk parcours klaar voor Wout Van Aert, Toon Aerts en co.

Op 11 en 12 januari wordt het BK veldrijden georganiseerd op de Linkeroever in Antwerpen, waar jaarlijks ook de Scheldecross gereden wordt. Er zijn verschillende kandidaturen om het parcours uit te tekenen en één daarvan is toch best opvallend. De organisatoren van het BK van Kruibeke van vorige week werken samen met sportbureau SportIDee en hebben een onpvallend parcours uitgetekend. 

Ponton via kraan en cruiseschip voor vips

Zo willen zij de renners op de Schelde laten rijden. Er zou een ponton op de rivier worden gelegd, waardoor de renners het Sint-Annastrand even verlaten voor een passage op de Schelde. De constructie zou 150 meter bedragen, inclusief een ponton dat volledig in de lucht hangt met dank aan een kraan. Bovendien zal er naast het ponton een cruiseschip zijn met plek voor 1.500 vips. 

De nodige vergunningen werden ondertussen al aangevraagd volgens Chris Mannaerts, CEO van SportIDee. "We hebben een pak knowhow, want de organisatoren van de cross in Kruibeke zijn nauw verbonden met het bedrijf Hye, dat voor heel wat constructies op en rond het water zorgt", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De komende weken zal de stad Antwerpen in samenspraak met de Belgische wielerbond de knoop doorhakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties