Richie Porte wint slotrit op Willunga Hill, eindzege gaat voor het tweede jaar op rij naar Zuid-Afrikaan
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Richie Porte wint de slotrit in de Tour Down Under maar kan eindzege niet meer afsnoepen van Daryl Impey

Richie Porte wint slotrit op Willunga Hill, eindzege gaat voor het tweede jaar op rij naar Zuid-Afrikaan
Foto: © photonews

De slotrit in de Tour Down Under was een prooi voor de Australiër Richie Porte. Hij was de beste op Willunga Hill. De eindzege ging voor het tweede jaar op rij naar de Zuid-Afrikaan Daryl Impey.

Geen verrassing in de slotrit van de Tour Down Under. Richie Porte kon een eerste keer winnen in het shirt van Trek-Segafredo, zijn 6e overwinning al op 'zijn' Willunga Hill. Wout Poels legde beslag op de tweede plek, Daryl Impey werd knap derde en snoept zo nog de eindzege af van Patrick Bevin (CCC), die in de rit van zaterdag zwaar ten val kwam. 

In de vlucht van de dag zat - niet echt een verrassing meer - Thomas De Gendt. Hij kreeg onder meer het gezelschap van Dowsett en van Poppel. De voorsprong liep op tot 4 minuten, maar na de eerste passage over Willunga Hill waren de aanvallers eraan voor de moeite. 

Porte kende de finale op zijn duim en pakte zijn 6e zege op Willunga Hill. Al bleek dat niet voldoende voor de eindzege. Die ging voor het tweede jaar op rij naar Impey, zo is hij de eerste renner die zijn eindzege met succes verdedigt in Australië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties