Van Aert heeft revanche beet en slaat dubbelslag in Pontchâteau
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 41 reacties

Wouter van Aert slaat dubbelslag voor Wereldbeker

Van Aert heeft revanche beet en slaat dubbelslag in Pontchâteau
Foto: © photonews

De voorlaatste manche in de Wereldbeker stond in het teken van de koppositie in het klassement. Aerts en van Aert bekampten mekaar voortdurend. Ook Vanthourenhout zat er nog bij in de laatste rechte lijn. Van Aert haalde het van Aerts in de sprint en revancheerde zich zo voor het BK.

Nadat Thijs Aerts even sukkelde met zijn handschoen, nam zijn broer Toon samen met Michael Vanthourenhout enkele lengten. Er volgde wel snel een hergroepering, want heel wat renners bleven in de aanvangsfase in elkaars buurt rijden.

Een versnelling van van der Haar werd meteen gepareerd. Sieben Wouters en Jens Adams mochten wel wegsluipen, maar ook zij zagen snel opnieuw een pak veldrijders aansluiten. Toen van der Haar niet over de trapjes raakte en zo diegenen achter hem ophield, waren ze voorin met zijn vieren weg. Adams, van Aert, Vanthourenhout en Aerts vormden de kopgroep.

VAN AERT REAGEERT TELKENS WEER

Nieuwenhuis hield aan die hapering van zijn landgenoot een probleem aan zijn voorwiel over. Zo was de race voor de renner van Sunweb al vroeg voorbij. Van Aert voerde voorin de druk op door enkele keren ferm op te trekken. Toen het stilviel, waren er een tweetal pogingen van Vanthourenhout. Eerst op kousenvoeten en nadien met een stevige versnelling. Het antwoord kwam telkens van van Aert.

Na de prikjes van die twee werd er toch meer gespeculeerd. Van der Haar en Sweeck grepen hun kans om voorin weer aan te sluiten. Een uitval van Sweeck werd niets door de reactie van van Aert. Aerts achtte dan het moment gekomen voor een counterpunch. Opnieuw zat de wereldkampioen meteen in het wiel.

AERTS GOOIT KAARTEN OP TAFEL

Na de balken trok de leider in de Wereldbeker nog eens vol door. Ook deze keer kwamen de andere vijf weer terug. Sweeck kwam ongehavend uit een valpartij aan de balken. In de voorlaatste ronde draaide Aerts de gashendel dan helemaal door. Na een hapering van van Aert aan de balken had hij ook vijf seconden, maar  ook die reed de tweede van het BK weer dicht.

Ook Vanthourenhout geraakte in volle finale opnieuw tot bij de leiders. Een sprint was wel niet meer aan hem besteed. Van Aert rondde het perfect af en bleef Aerts voor. Van Aert is ook de nieuwe leider in de Wereldbeker en trekt met een voorsprong van drie punten naar de laatste manche in Hoogerheide.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties