Bondscoach willigt 'wensen' van Van Aert en Aerts niet in: "Er is een verschil tussen 'ik heb hem er graag bij' en 'ik wil hem erbij''
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Agatha-Berchem
| 2 reacties

Bondscoach Sven Vanthourenhout gaat niet in op de 'wensen' van Toon Aerts en Wout Van Aert

Bondscoach willigt 'wensen' van Van Aert en Aerts niet in: "Er is een verschil tussen 'ik heb hem er graag bij' en 'ik wil hem erbij''
Foto: © photonews

Wout Van Aert en Toon Aerts zijn de twee kopmannen in de Belgische WK-selectie van Sven Vanthourenhout. Kopmannen mogen altijd hun zegje doen in de selectie, maar de bondscoach willigt hun wensen niet in en laat Thijs Aerts en Tim Merlier voorlopig thuis.

Toon Aerts wilde broertje Thijs er graag bij in Bogense, terwijl het een publiek geheim is dat Wout Van Aert prima overeenkomt met ex-ploegmaat Tim Merlier. Toch zijn beide renners er (voorlopig) niet bij. Merlier is de 8e renner die mee mag indien Aerts de Wereldbeker wint, terwijl de jongste Aerts samen met Kevin Pauwels de rol van reserve op zich neemt.

"Toon en Wout staan naast elkaar, met daaronder Michael Vanthourenhout", legt Sven Vanthourenhout uit. "Er is gecommuniceerd geweest met Toon en Wout,  maar zij hebben niet aangedrongen om iemand mee te nemen. Er zijn scenario's voorgelegd en er werd gepraat. Maar er was zeker geen druk. Beide jongens staan dan ook achter deze 7 namen voor Bogense", benadrukt de bondscoach. 

"Twee maanden geleden had Thijs nooit gedacht dat hij in aanmerking zou komen voor een WK-selectie"

"Er is een verschil tussen 'ik heb hem er graag bij' en 'ik wil hem erbij'. Natuurlijk wilde Toon Thijs er graag bij. Ik heb Thijs aan de telefoon gehad. Ik heb hem gezegd dat hij het feit dat hij genoemd wordt, moet gebruiken om een nieuwe stap te zetten. Hij beseft dat zelf ook goed. Twee maanden geleden had hij nooit gedacht dat hij in aanmerking zou komen voor een WK-selectie."

Vanthourenhout contacteerde alle renners die hij thuis liet. "Dat is mijn plicht. In alle categorieën", vervolgt hij. "Dat Toon en Wout nog een strijd uitvechten voor eindwinst in de Wereldbeker? Dat gaat geen rol spelen op het WK. Die mentale oorlogsspelletjes tussen renners zijn er niet meer. Dat is eigen aan de nieuwe generatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties