Jürgen Roelandts over zijn verrassende transfer: "Ploegmaats nog maar twee keer gezien"
Redactie
| 10 reacties

Jürgen Roelandts zag zijn Movistar-ploegmaats nog maar twee keer

Jürgen Roelandts over zijn verrassende transfer: "Ploegmaats nog maar twee keer gezien"
Foto: © photonews

Eén van de meest verrassende transfers van de wintermercato was ongetwijfeld die van Jürgen Roelandts. De Vlaams-Brabander maakte na één seizoen bij BMC de overstap naar het Spaanse Team Movistar.

Toch een beetje verrassend: een Belgische renner in Spaanse loondienst bij de ploeg van onder meer Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa. "Ik heb er niet heel lang over moeten nadenken toen een renner van de ploeg mij in de Giro voor het eerst benaderde", vertelt Roelandts in Sportweekend. "Ik heb Movistar altijd een ploeg gevonden waarvoor ik graag eens zou rijden."

"Bovendien heeft zowat elke ploeg een voorjaarskern, terwijl ze bij Movistar pas vanaf de Waalse klassiekers écht meedoen. Al hebben ze met Bennati, Erviti en Oliveira toch ook enkele renners die goed in Vlaanderen uit de voeten kunnen. Alleen springt dat minder in het oog", zegt hij. 

Spaans leren

Agnes, de vrouw van Roelandts, is een Belgisch-Spaanse. Het helpt bij de inburgering, al heeft Roelandts zijn ploegmaats nog maar amper gezien. "Ik was al Spaans aan het leren, maar nu heb ik de cursus versneld. Ik kan me min of meer uit de slag trekken", vervolgt de voormalige Belgische kampioen. 

Er alleen voor staan

"Ik heb mijn ploegmaats na het vorige seizoen 2 dagen gezien en in december 1 dag bij de ploegvoorstelling. De volgende keer dat ik ze zie is het al meteen een wedstrijd. Omdat Movistar geen ploegstages regelt, sta ik er alleen voor. Maar ik doe graag mijn eigen ding. Ik mag ook zelf mijn trainingsschema's opstellen, al worden die wel gecontroleerd."

"Ik train dus bijna altijd in mijn eentje, vaak in België, maar ik ben ook al 25 dagen in het buitenland geweest. Omdat ik minder groepstrainingen doe, zal ik misschien iets minder competitieritme hebben als het seizoen van start gaat. Maar ik zal wel frisser en hongeriger zijn", besluit Roelandts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties