Ook de Fransen zijn eruit en trekken met oudgedienden als kopmannen naar Bogense
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mourey en Chainel de Franse kopmannen op het WK veldrijden

Ook de Fransen zijn eruit en trekken met oudgedienden als kopmannen naar Bogense
Foto: © photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte vandaag de WK-selectie voor België bekend. Ook coaches van andere landen moeten natuurlijk hun eigen vraagstuk oplossen. Ook in Frankrijk zijn ze eruit. De nationaal kampioen gaat niet mee naar Bogense, maar op Mourey en Chainel kan wel gerekend worden.

In selectie geen spoor van Frans kampioen Clément Venturini. Hij gaat op dezelfde dag van het WK veldrijden de GP la Marseillaise rijden op de weg. In de eerste plaats zijn het dus Steve Chainel en Francis Mourey die moeten presteren voor Frankrijk. Zij kunnen uiteraard teren op hun ervaring.

Mourey is al liefst 38 jaar. In 2006 veroverde hij al eens de bronzen medaille op het WK. Steve Chainel is met zijn 35 slechts enkele jaren jonger. Hij was vorig jaar nog Frans kampioen. Ook Mathieu Boulo, Fabian Canal, Joshua Dubau en David Menut mogen mee naar Bogense.

SLECHTS TWEE RENSTERS MEE

Bij de dames zal er sprake zijn van wel een bijzonder kleinde Franse delegatie. Onze buren vaardigen immers slechts twee veldrijders af op het WK in Denemarken: Caroline Mani en Marlène Petit moeten de kleuren van hun land verdedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties