Overlijden van Michael Goolaerts bleef ook Peter Sagan bij: "Het was als een slechte film"

Overlijden van Michael Goolaerts bleef ook Peter Sagan bij: "Het was als een slechte film"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Parijs-Roubaix van vorig jaar staat voor altijd in het teken van het overlijden van Michael Goolaerts, op zijn 23ste veel te vroeg van ons heengegaan. Peter Sagan won die dag de koers, maar hij kreeg na de aankomst het verschrikkelijke nieuws te horen.

"Het was tien of vijftien minuten na de aankomst", schetst Sagan in Het Laatste Nieuws het moment dat hij het overlijden van Goolaerts vernam. "Persman Gabriele Uboldi vertelde het mij. Het was als een slechte film. Het voelde alsof ik niet in de werkelijkheid verkeerde. Erg vreemd."

Voor Sagan was het natuurlijk ook van het ene uiterste in het andere, want hij had net - zou later blijken - zijn beste sportieve prestatie van het jaar geleverd. "Mijn hele energievoorraad was op, ik was dolgelukkig dat de race voorbij was en dat ik gewonnen had en dan hoorde ik zo'n vreselijk nieuws."

ACTEUR IN EEN FILM

Hij vermeldde al dat het als een slechte film was. In elk geval voelt de drievoudig wereldkampioen zich wel vaker een 'acteur'. "In onze sport, wat wij als wielrenner doen, dat voelt heel vaak als een acteur in een film. Op en af de fiets. Het is maar hoe je je daar in je hoofd op instelt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties