Sven Nys over de droom van Andrea Tafi: "Midlifecrisis of publiciteitsstunt? Het gaat gewoon niet lukken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties

Sven Nys vindt idee van Andrea Tafi om Parijs-Roubaix te rijden absurd

Sven Nys over de droom van Andrea Tafi: "Midlifecrisis of publiciteitsstunt? Het gaat gewoon niet lukken"

Andrea Tafi die komend seizoen wil deelnemen aan Parijs-Roubaix, het blijft de wielerwereld beroeren. Sven Nys vindt het alvast een absurd idee van de Italiaan.

Nys is geen voorstander van de stunt van Tafi. "Goed gek", lacht Nys in gesprek met Sporza. "Ik denk dat hij toch wel onderschat wat het tempo momenteel is in een peloton. Hij is zijn explosiviteit kwijt en ik ben al zeker geen voorstander van comebacks. Zeker al niet na zoveel jaar. Ik denk dat het zijn carrière absoluut niet ten goede komt. 

"Ik weet niet of het een publiciteitsstunt of een midlifecrisis is. Je kan het allerlei namen geven, maar ik vind het niet echt een geslaagd idee", is Nys scherp. Ook Nys blijft in conditie, maar denkt in ieder geval niet meer aan een comeback.

"Ik fiets ook nog alle dagen - liefst zo hard mogelijk - maar om dan terug in competitie te gaan met de jongere generatie... Dan had je maar langer in competitie moeten blijven. Ik ben er geen voorstander van."

'Hij gaat verschieten'

"Andrea gaat ongelofelijk verschieten. Het is niet zomaar 'ik spring op de fiets en het gaat wel lukken'. Er zitten maanden van intensiteit in die hij niet heeft tegenover de rest. Het materiaal is bovendien ook veranderd. Hij zal misschien denken dat hij met zijn grote motor nog iets in Parijs-Roubaix kan doen. Maar ik denk dat hij vooral aardig gaat verschieten. Het gaat gewoon niet lukken. Punt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties