Sven Vanthourenhout ziet het rooskleuriger dan één jaar geleden: "Kennen de kwaliteiten van Mathieu, maar..."
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Agatha-Berchem
| 15 reacties

Sven Vanthourenhout ziet het komende WK rooskleuriger tegemoet dan dat van 2018

Sven Vanthourenhout ziet het rooskleuriger dan één jaar geleden: "Kennen de kwaliteiten van Mathieu, maar..."
Foto: © photonews

De 7 (of 8) Belgen die Sven Vanthourenhout bij de heren elite selecteerde, hebben één doel: Mathieu van der Poel van de wereldtitel houden. Maar de bondscoach zelf beseft dat dat een loodzware opdracht wordt.

Na drie opeenvolgende wereldtitels voor Wout Van Aert is Mathieu van der Poel gebrand op goud in Bogense. "Een jaar geleden zaten we in dezelfde situatie", vertelt Vanthourenhout. "Nu ziet de situatie er beter uit. Eli Iserbyt ging het niet makkelijk hebben door Tom Pidcock, voor Sanne Cant was het parcours zogezegd veel te zwaar. En bij de mannen ging Mathieu het goud pakken."

"Maar uiteindelijk pakten wij 3 keer goud. Vandaag zie ik het zelfs iets rooskleuriger in dan een jaar geleden", bekent de bondscoach. "Iserbyt is zeer goed bezig en ook van Sanne krijg ik positieve signalen vanop haar stage. Al moeten we realistisch zijn en beseffen dat we niet in dezelfde situatie als vorig jaar zullen terechtkomen."

'Topfavoriet maakt het niet altijd waar'

"Wout kende vorig jaar een superdag in Valkenburg. Mathieu was slechts op 85% van zijn kunnen. Hij was daar niet op zijn best, zeker als je bekijkt hoe lang hij zelfs voor het podium moest strijden."

Ondanks de torenhoge favorietenrol voor Van der Poel blijft Vanthourenhout strijdvaardig. "Het is en blijft een WK. We zijn nuchter genoeg om te weten welke kwaliteiten Mathieu heeft. Maar de topfavoriet maakt het niet altijd waar. Ik heb twee kopmannen (Van Aert en Aerts, red.) die zo denken. Het is aan mij als coach om dat alleen maar sterker te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties