Bakelants gelooft niet in stunt: "Als ik Tafi was, zou ik rustig in mijn indrukwekkende landgoed in Italië blijven zitten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Bakelants gelooft niet in stunt: "Als ik Tafi was, zou ik rustig in mijn indrukwekkende landgoed in Italië blijven zitten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Andrea Tafi verklaart zichzelf niet gek, maar toch wil de Italiaan binnen enkele maanden aan de start van Parijs-Roubaix staan. Dat stoort Jan Bakelants niet, al geeft de Kempenaar Tafi wel wat goede raad.

Tafi is intussen 52 jaar oud, maar hoopt 20 jaar na zijn zege op de kasseien van Roubaix opnieuw terug te keren. "Misschien is het voor één of andere promostunt? Ik denk dat zijn tijd geweest is", aldus Bakelants in Sportweekend. "Het wordt op den duur tijd om plaats te ruimen voor de jeugd."

Tafi zegt dat hij op 14 dagen 9 kilo is kwijtgespeeld. "En hij heeft geen cholera gehad? Dat vind ik heel straf. Ik geloof er niet in. De sport is veel veranderd. Op een bepaald moment is het tijd voor de jeugd. Als ik Tafi was, zou ik rustig in mijn indrukwekkende landgoed in Italië blijven zitten", lacht Bakelants.

Niet meedoen voor winst

"Maar als het zijn droom is, moet hij het gewoon doen. Het stoort mij niet, zolang het mij niet hindert. Hij zal zeker niet meedoen om te winnen. Met wat geluk kan hij mee met de vroege ontsnapping en kan hij zo lang in beeld rijden", besluit de nieuwe renner van Team Sunweb. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties