Belgische bondscoach mountainbike blikt vooruit naar Tokio 2020: "Voor mij is Mathieu van der Poel de echte favoriet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Voor Filip Meirhaeghe is Mathieu van der Poel favoriet op Olympische Spelen

Belgische bondscoach mountainbike blikt vooruit naar Tokio 2020: "Voor mij is Mathieu van der Poel de echte favoriet"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft over verschillende disciplines heen al laten zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Volgend jaar zou hij in Tokio zelfs Olympisch kampioen kunnen worden. Dat is alvast wat Filip Meirhaeghe, Belgisch bondscoach mountainbike, er van denkt.

In de eerste plaats hoopt Meirhaeghe natuurlijk met de Belgische delegatie het goed te doen in Japan. "Jens Schuermans staat met stip op nummer één in ons land en moet minstens op de top tien mikken", zegt hij in HNB. "Zelfs een topvijfplaats moet mogelijk zijn, al wordt hij door zijn blessuregevoeligheid af en toe afgeremd in zijn trainingsarbeid."

Wellicht kan Meirhaeghe nog één andere mountainbiker aanduiden om mee te doen aan de Olympische Spelen. "Kevin Panhuysen, Ruben Scheire en Pierre de Froidmont zijn de drie anderen die in aanmerking komen voor een ticketje naar Tokio."

PARCOURS OP HET LIJF VAN VDP GESCHREVEN

Wie maakt er ginds het meeste kans op goud? "Voor mij is Mathieu van der Poel de echte favoriet. Enerzijds omdat hij er de capaciteiten voor heeft, anderzijds omdat de mountainbikers daar in Tokio een snel parcours voor de wielen krijgen. Dat is helemaal op Mathieu zijn lijf geschreven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties