Bondscoach vindt WK al geslaagd bij juniorengoud: "Thibau Nys kan raar uit de hoek komen, op een positieve manier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Bondscoach vindt WK al geslaagd bij juniorengoud: "Thibau Nys kan raar uit de hoek komen, op een positieve manier"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de heren en dames elite zal België het ongetwijfeld erg moeilijk krijgen om de wereldtitels van Wout Van Aert en Sanne Cant te verlengen. Bij de U23 lijkt het uit te draaien op een tweestrijd Iserbyt-Pidcock, terwijl ons land bij de junioren meerdere ijzers in het vuur heeft.

"Het is misschien heel optimistisch, maar zaterdagavond kunnen we al drie titels hebben", aldus Sven Vanthourenhout. Hij rekent dan onder meer op goud bij de junioren, waar de Belgen Ryan Cortjens, Witse Meeussen en eventueel Thibau Nys kunnen uitspelen. "Als we bij de junioren goud pakken, is mijn WK eigenlijk al geslaagd", verrast hij. 

"Dat is toch wel een heel belangrijke categorie. De afgelopen jaren hebben we het bovendien al vaak laten afweten bij de junioren. Het is al heel lang geleden dat we zo'n brede, sterke kern hadden die internationaal meedeed."

Cortjens en Meeussen een streepje voor

Laat het duidelijk zijn: Ryan Cortjens en Witse Meeussen zijn de kopmannen van Vanthourenhout, maar de bondscoach ziet Thibau Nys als een outsider. Zondag won hij - als eerstejaars - nog zijn eerste WB-wedstrijd in Pontchateau. "Witse en Ryan steken er wat betreft hun fysieke capaciteiten bovenuit, dat hebben ze afgelopen jaar laten zien."

Thibau Nys

"Maar ook Thibau is conditioneel in orde. Hij heeft al veel koerservaring, dus we hebben drie jongens die kunnen scoren in Denemarken. Thibau kan raar uit de hoek komen. Op een positive manier dan wel. Twee ronden voor het einde wist ik zondag al dat Thibau de koers zou winnen."

"Maar ze weten ondertussen al al dat ze met Thibau niet naar de streep moeten. Hij gaat zeker meedoen voor het podium, wat een fantastische prestatie zou zijn." De zoon van Sven Nys is overigens niet de enige eerstejaars in het zeskoppige gezelschap. Ook Ward Huybs en Lennert Belmans zijn eerstejaarsjunioren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties