Contador ziet nieuwe trend in het voordeel van Froome uitdraaien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Contador denkt dat Froome kan profiteren van vermoeidheid concurrentie

Contador ziet nieuwe trend in het voordeel van Froome uitdraaien
Foto: © photonews

Christopher Froome gaat straks op zoek naar zijn vijfde Tourzege en Albert Contador ziet alvast een mogelijk voordeel voor de Brit. De Spaanse ex-renner denkt dat de kansen van Froome stijgen als hij als meest frisse kandidaat-winnaar aan de start komt.

Veel kopmannen lijken omwille van het parcours de Giro boven de Tour te verkiezen of beide grote rondes te willen rijden. "Als veel concurrenten ervoor kiezen om de combinatie Giro/Tour te doen, maken ze het Froome gemakkelijker in Frankrijk. Niet alle renners kunnen van hun inspanningen in de Giro tijdig herstellen", zegt Contador in La Gazzetto dello Sport.

Gaat Froome dan op weg naar een vijfde eindzege? "Hij heeft het in de benen", denkt El Pistolero. Toch beginnen sommige van Froome's concurrenten volgens Contador niet aan een mission impossible. "Je kunt zowel Giro als Tour winnen in hetzelfde jaar. In 2018 kwam Dumoulin in de buurt met een constant niveau, Froome deed hetzelfde."

SLECHTE DAG

Contador ziet ook nog een andere renner die het zou moeten kunnen: Vincenzo Nibali. "Eén van de voordelen van Nibali is dat hij zelden een slechte dag heeft." Wat waren eigenlijk zijn eigen ervaringen met die combinatie? "In 2011 deed ik het goed in de Giro op mijn top voorbereid en deed ik het goed in de Tour. Ik deed het goed, maar had één slechte dag."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties