Giro > Tour? Ronde van Italië krijgt steeds meer indrukwekkend deelnemersveld

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Giro > Tour? Ronde van Italië krijgt steeds meer indrukwekkend deelnemersveld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 11 mei 2019 gaat in de Italiaanse stad Bologna de 102e Giro d'Italia van start. Het wordt een editie om naar uit te kijken, zeker wat betreft het aantal toppers aan de start.

Een klimtijdrit van 8,2 kilometer in Bologna die meteen voor een schifting zal zorgen. Dat is de start van de Giro van 2019. Met 6 echte bergritten, enkele heuvelachtige ritten en daarna nog 2 tijdritten wordt het normaal gezien een editie om van te smullen. En al zeker als we het deelnemersveld bekijken dat op 11 mei aan de start staat. 

Tom Dumoulin heeft van de Giro zijn hoofddoel gemaakt. De Tour rijdt hij normaal gezien ook, maar in de Giro moet het écht gebeuren. De Nederlandse kopman van Team Sunweb zal de eindzege zeker en vast niet cadeau krijgen. Hij mag ongetwijfeld concurrentie van Egan Bernal verwachten. Het Colombiaanse toptalent van Team Sky bevestigde zijn deelname al en wordt eentje om naar uit te kijken in het Italiaanse hooggebergte. 

Wereldkampioen Valverde

Alejandro Valverde past in zijn regenboogtrui resoluut voor de Tour en krijgt bij Movistar met Mikel Landa nog een tweede grote naam mee in de Giro. Vincenzo Nibali is dan weer de vooruitgeschoven man van Bahrain Merida, in zijn mogelijk laatste jaar in de kleuren van het team van Brent Copeland. Met zijn landgenoot Domenico Pozzovivo krijgt 'de Haai van Messina' alvast een lukeknecht mee. 

Fabio Aru heeft iets goed te maken na een - mogen we wel zeggen - dramatisch 2018, waarin hij nooit kon overtuigen in de Giro en Vuelta. En natuurlijk is Simon Yates uit op revanche. De Australiër van Mitchelton-Scott leek de eindzege binnen handbereik te hebben vorig jaar, maar kreeg nog een ferme uppercut in de slotweek. 

Miguel Angel Lopez moet het dan weer doen voor Astana. De Colombiaanse berggeit, nog steeds geen 25 jaar, staat misschien wel voor het jaar van de waarheid in het rondewerk. De hoop van Australië ligt de komende jaren dan weer bij Ben O'Connor. Vorig jaar verraste de toen amper 22-jarige 'Aussie' in de Giro, maar moest hij de strijd staken in de 19e rit. Kan de Dimension Data-renner revanche nemen? 

Primoz Roglic vertegenwoordigt dan weer Jumbo-Visma. De Sloveen won vorig jaar de Ronde van Romandië, de Ronde van het Baskenland én viel net naast het podium in de Tour. Het geeft hem ongetwijfeld een enorme vertrouwensboost voor 2019. Bovendien spreken de tijdritkilometers ongetwijfeld in zijn voordeel.

Bob Jungels - wellicht te licht voor het echte hooggebergte - is de kopman van Deceuninck-Quick.Step. We zien hem echter niet meedoen voor top 5. Verder ook nog aan de start in de Giro: Ilnur Zakarin, Davide Formolo, Bauke Mollema en Gianni Moscon

Thomas ook? 

Tot slot: ook Geraint Thomas overweegt om aan de start te komen in de Ronde van Italië. Thomas wilde echter de Ronde van Frankijk niet laten schieten omdat het een unieke kans is om met rugnummer 1 Le Grand Départ aan te vatten. Maar met de Giro in de benen wordt het ongetwijfeld een lastige klus om ook in de Tour te scoren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties