Klassieke types moeten zich nog niet rijk rekenen: "Denk niet dat dit betere finish is voor Sagan of Van Avermaet"
Redactie
| 2 reacties

De Cauwer ziet Sagan of Van Avermaet niet winnen in Luik-Bastenaken-Luik

Klassieke types moeten zich nog niet rijk rekenen: "Denk niet dat dit betere finish is voor Sagan of Van Avermaet"
Foto: © photonews

Door de aankomst de verplaatsen, denken de organisatoren om ook renners als Peter Sagan of Greg Van Avermaet te zien meestrijden voor de overwinning voor Luik-Bastenaken-Luik. Het zou dus geen koers meer zijn enkel voor klimmerstypes. José De Cauwer tekent toch enig voorbehoud aan.

"Ik denk niet dat dit een betere finale is voor Sagan of Van Avermaet", zegt De Cauwer aan Sporza. Nochtans ligt de beslissende klim op 15 km van de streep. "Ik heb op La Roche-aux-Faucons al veel Vlaamse types zien vechten, maar op het einde breken ze dan toch tegen de lichtgewichten."

Als ze de schade weten te beperken, kunnen ze misschien na de klim nog terugkeren. "Het loopt na de top nog een stuk verder door. Ze duiken pas helemaal op het einde richting Luik. Je moet een ferme klimmer zijn om daar te kunnen overleven. Eventueel zou het nog kunnen als ze naar elkaar kijken op de top. Dan kunnen de Sagans of Van Avermaets nog aansluiten."

GEEN 'LELIJKE' FINISH MEER

Op zich is De Cauwer wel verheugd dat de aankomst verplaatst is van Ans naar Luik. Daar heeft hij een even goede als simpele reden voor. "Een lelijkere finish kon je je niet indenken", vindt De Cauwer. "Daar wil je echt niet zijn, daar in Ans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties