Mathieu van der Poel meer dan ooit favoriet in Bogense: "Maar ik geloof dat Wout Van Aert klaar zal raken"
Redactie
| 26 reacties

Paul Herygers ziet het geloof groeien bij de Belgen in aanloop naar WK veldrijden in Bogense

Mathieu van der Poel meer dan ooit favoriet in Bogense: "Maar ik geloof dat Wout Van Aert klaar zal raken"
Foto: © photonews

Op het WK van 3 februari in Bogense zijn alle ogen op Mathieu van der Poel gericht. De Nederlander kan alleen maar verliezen, al gelooft Paul Herygers toch ook in een vierde wereldtitel voor Wout Van Aert.

De Belgen klinken strijdvaardig, maar Mathieu van der Poel lijkt nu al zegezeker in Bogense. "In normale omstandigheden kan niemand Van der Poel van de zege houden, maar ik geloof wel dat Van Aert klaar zal raken", aldus Herygers bij Sporza. "Ik sta toch in het rijtje met mensen die in hem geloven. Het gaat goed met hem."

De mindgames, typisch in de aanloop naar een kampioenschap, kunnen dus beginnen. "Wout mag dat ook wat uitspelen ten opzichte van Van der Poel. Hij mag zeggen: 'Oké, jij was er niet, maar ik heb wel een Wereldbeker-koers gewonnen.' Misschien begint hij een dan toch een heel klein beetje na te denken en te twijfelen."

'Dit jaar is vorig jaar niet'

"Pas op, dit jaar is vorig jaar niet. Toen waren er nog duels van 40 of 50 minuten en kwam Van Aert op enkele seconden van Van der Poel. Dit jaar is dat niet zo, maar het is nog 14 dagen tot het WK." 

"In Pontchateau was het met Van der Poel erbij allicht een andere koers geweest. Dan was de moraal misschien ook wat minder geweest bij ons. Nu beginnen we te geloven. We mogen dat ook uitspelen. Ik heb twee heel sterke jongens gezien. Er is wat hoop. Het is niet zoveel als vorig jaar, maar wel een klein beetje", besluit Herygers. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties