Pontchâteau of stage: wat was nu de beste optie met het oog op het WK veldrijden?

Pontchâteau of stage: wat was nu de beste optie met het oog op het WK veldrijden?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor sommigen was de Wereldbeker in Pontchâteau een superbelangrijke afspraak, zoals voor Marianne Vos bij de dames of Wout van Aert en Toon Aerts bij de heren. Al was dat niet voor iedereen zo. Anderen besloten om Pontchâteau te 'skippen' om zich beter voor te bereiden op het WK.

Maar wat is nu de beste manier om zich voor te bereiden op het WK veldrijden? Belangrijk om weten is dat komende zondag ook nog de Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide op het programma staat. Zo goed als iedereen zal dus een wedstrijd op hoog niveau in de benen hebben alvorens naar Bogense te trekken.

TWEE STEVIGE TESTEN

Sowieso is het voor elk individu anders en vandaar ook de verschillende aanpakken. Een argument pro Pontchâteau is zeker dat je dan in aanloop naar het WK nog twee stevige testen hebt. Diegenen die zowel Pontchâteau als Hoogerheide afwerken, zullen zeker weten met welke vorm ze naar Denemarken kunnen afreizen.

Wie het misschien nog wel het beste van allemaal bekeken heeft, is Marianne Vos. Zij weet de wedstrijden waarin ze start zorgvuldig uit te kiezen en laste al vroeger in het seizoen een trainingskamp in. Daardoor hoefde ze Pontchâteau niet over te slaan, kon ze meteen haar vorm etaleren door daar te winnen en is er geen reden om te denken waarom ze die niet zou kunnen aanhouden.

Dat Mathieu van der Poel vorig weekend wel op stage was, zal in zijn geval wellicht ook niet verkeerd uitpakken. Omdat het deel uitmaakt van een lang op voorhand opgemaakt plan. Voor iemand die al zoveel rijdt als van der Poel, over verschillende disciplines heen, is het niet onverstandig om er af en toe een paar momenten tussenuit te gaan. Ook om te werken weliswaar.

Voor Sanne Cant ligt dat toch anders. Bij haar is het plan van een stage in het weekend van 19 en 20 januari tijdens het seizoen beginnen te broeien omdat ze de Wereldbeker niet kon winnen. De tweevoudig wereldkampioene ligt erop gebrand om haar titel te verlengen, maar kan een goede stage zeker gebruiken om te kunnen opboksen tegen de zware concurrentie uit Nederland.

WIE KRIJGT MENTALE TIK?

Finaal is het ieder voor zich, maar de twee laatste Wereldbekermanches meepikken kan geen slechte zaak zijn. Wie dat niet deed en in Hoogerheide een slechte dag kent, krijgt toch al een mentale tik te verwerken. Dat kan vooral zijn effect hebben bij de vrouwen en de strijd om de podiumplaatsen bij de mannen. Want voor het goud steekt er in principe één iemand te erg bovenuit, wat de voorbereiding ook moge zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties