Sven Nys onthult bron van inspiratie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Kadertje van kinesist heeft Sven Nys altijd geïnspireerd

Sven Nys onthult bron van inspiratie
Foto: © photonews

De ode aan het geschreven woord gaat ook aan Sven Nys niet voorbij. De voormalig veldritkampioen verscheen maandagavond in het Eén-programma 'Winteruur' van Wim Helsen. Nys legde daar zijn favoriete tekst voor, waar hij altijd veel heeft aan gehad.

Hij kwam ook nog eens terug op het feit dat hij na zijn actieve carrière altijd is blijven sporten. "Dat is mijn drijfveer. Dat is de reden waarom ik nog altijd energie heb", is Nys zeker. De liefde voor de wielersport lijkt dus eeuwig. "Dat is nog altijd mijn passie."

Intussen kan hij ook genieten van wat zoon Thibau op de fiets laat zien. "Het is te vroeg om te zeggen dat de opvolging verzekerd is. Hij is nog heel jong. Hij heeft de microbe gekregen van papa, maar dat kan nog alle richtingen uit. Hij fietst letterlijk door de puberteit en dat is mooi om te zien."

KADERTJE VAN KINESIST

De favoriete tekst van Nys zat in een kadertje en klonk als volgt: 'Mensen zijn niet gemaakt voor een gemakkelijk leven. Mensen willen een boeiend leven en gemakkelijk is nooit boeiend.' "Dit is van mijn kinesist Willy. Dat hing twintig jaar boven mijn hoofd als ik gemasseerd werd en heeft mij altijd beziggehouden. Dat heeft mij altijd geïnspireerd."

Daar is ook een reden voor. "Als je iets wil bereiken in 't leven, dat gaat niet over rozen. Dat is iets waar je hard moet voor werken. Ik ben ervan overtuigd dat karakter en doorzettingsvermogen veel meer in de weegschaal moeten gelegd worden dan talent."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties