Tim Merlier valt voorlopig uit de WK-boot: "Maar Tim heeft een capaciteit die weinig renners hebben"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Agatha-Berchem
| 18 reacties

Sven Vanthourenhout vindt dat Tim Merlier een belangrijke rol kan hebben op WK

Tim Merlier valt voorlopig uit de WK-boot: "Maar Tim heeft een capaciteit die weinig renners hebben"
Foto: © photonews

Voor Tim Merlier is het nog bang afwachten tot zondag en de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. Indien uitgerekend zijn maatje Wout Van Aert wint, kan Merlier een kruis maken over het WK. Al kan de bondscoach Merlier goed gebruiken.

Heel simpel samengevat: wint Van Aert zondag de Wereldbeker, dan gaat zijn mataje Merlier niet mee. Gaat de Wereldbeker nog naar Toon Aerts, dan kan de crosser van Creafin-Tüv Süd zijn koffers maken. En dus is het eigenlijk de onuitgesproken wens van Sven Vanthourenhout dat Aerts Merlier - die een moeilijk seizoen achter de rug heeft - naar het WK loodst. 

"Het probleem van Tim is dat we niet weten hoe goed hij is", stelt Vanthourenhout. "Hij is altijd iemand van de kerstperiode geweest. Ik dacht dat zijn seizoen voorbij was toen hij die smak maakte in Diegem. Maar hij heeft hard gewerkt."

Veel contact in kerstperiode

"In de kerstperiode heb ik veel contact met hem gehad. Hij is eigenlijk de enige renner met wie ik zoveel in contact stond. Het is iemand die we zullen missen in Denemarken", vervolgt de bondscoach. "Er is niemand die in de buurt komt van zijn kwaliteiten."

Want ja, Merlier kan door zijn openingsronde een belangrijke rol spelen voor de Belgen. "Vorig jaar heb ik hem gezegd: 'Tim, jouw WK duurt een halve ronde. Maar jij draait als eerste het veld in en je laat Van der Poel niet rijden.' Net als het jaar ervoor. Tim heeft een capaciteit die weinig renners hebben. En hij gooit zich altijd helemaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties