20-jarige Belg schoot meteen raak Down Under en toch: "Ik was eigenlijk nogal onzeker over mijn vormpeil"
Redactie
| 3 reacties

Jasper Philipsen trok ondanks ritzege met twijfels over vormpeil naar Tour Down Under

20-jarige Belg schoot meteen raak Down Under en toch: "Ik was eigenlijk nogal onzeker over mijn vormpeil"
Foto: © photonews

Voor zij die hem nog niet kenden, was het in de Santos Tour Down Under een aangename kennismaking met Jasper Philipsen. Het jonge sprinttalent van UAE Emirates won in Australië zijn eerste rit bij de profs.

De amper 20-jarige Philipsen ruilde Hagens Berman Axeon afgelopen winter voor zijn eerste WorldTour-ervaring met UAE Emirates. Het begin Down Under was alvast veelbelovend. "Ik was eigenlijk nogal onzeker over mijn vormpeil voor de Tour Down Under", vertelt Philipsen in gesprek met Sporza. "Bij de beloften begint het seizoen eind februari of begin maart."

"Nu moest ik meteen aan de bak in januari, zo vroeg ben ik nog nooit begonnen aan het seizoen. Maar in de eerste massasprint van de Tour Down Under voelde ik dat ik al goede benen had. In de slotmeters duwde Bauhaus me tegen de kant, waarna ik nog een smartphone tegen me aan kreeg", zegt hij. 

Als tweede finishen en toch winnen

"Een sprintervaring waaruit ik veel geleerd heb. Uiteindelijk eindigde ik 6e in die etappe, maar er zat zeker meer in. Ritwinnaar Viviani was die dag wel outstanding", bekent Philipsen, die 4 dagen later wel zijn eerste ritzege op het hoogste niveau pakte. "Het was wel een beetje raar, omdat ik als tweede over de streep gekomen was na Caleb Ewan", doelt hij op de diskwalificatie van de Lotto Soudal-sprinter. 

"Tijdens de sprint zelf had ik niet het gevoel dat er iets verkeerds gebeurd was. Maar nadien zag ik op de beelden dat hij een paar kopstoten uitdeelde aan mij. Mijn gsm stond na die ritzege ook niet stil. Nog nooit had ik zoveel berichtjes gekregen. Ik heb ze allemaal beantwoord met wat vertraging, want ik moest alles een beetje laten bezinken", besluit Philipsen. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties