Eeuwige aanvaller van Lotto Soudal met vertrouwen naar Argentinië: "Ik presteer blijkbaar uitstekend in extreem warme omstandigheden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jelle Wallays met vertrouwen naar de Ronde van San Juan

Eeuwige aanvaller van Lotto Soudal met vertrouwen naar Argentinië: "Ik presteer blijkbaar uitstekend in extreem warme omstandigheden"
Foto: © photonews

Lotto Soudal vaardigt met onder meer Jelle Vanendert, Jens Keukeleire en Tiesj Benoot een sterk gezelschap af voor de Ronde van San Juan. Maar het is ook uitkijken naar de prestatie van eeuwige aanvaller Jelle Wallays.

Wallays won vorig jaar een rit in de Argentijnse rittenkoers en hoopt vanaf zondag opnieuw sterk te presteren. "Ik heb me tijdens een stage van twee weken in Calpe voorbereid op de start van het nieuwe seizoen", vertelt Wallays in een persbericht van zijn team. "Samen met Jens Keukeleire legde ik er heel wat trainingskilometers af. Ik kijk er dan ook naar uit om te koersen."

"Natuurlijk hoop ik om opnieuw een ritzege te bemachtigen. Vorig jaar vertrok ik zonder al te veel verwachtingen naar Argentinië. Toen kon ik, door een val in de Vuelta, gedurende 10 weken niet veel doen. Nu staat de conditie op punt maar is - in tegenstelling tot vorig jaar - het deelnemersveld een pak sterker", beseft de Lotto Soudal-renner. 

Zonder druk

Wallays staat bekend voor zijn eeuwige aanvalslust. "De meest logische kans op een ritzege maak ik door mee te gaan in een ontsnapping, maar ik kan ook snel zijn in een uitgedund groepje. Mijn belangrijkste doel in Argentinië is vooral het goede gevoel terugvinden. Vorig jaar hebben we ook zonder al te veel druk de wedstrijd aangevat en dat is dit jaar opnieuw de bedoeling."

Het kwik stijgt in Argentinië tot tegen de 40 graden, al ziet Wallays dat niet als een nadeel. "Met de warmte moet je ook altijd rekening houden in Argentinië. Vorig jaar was het zowel tijdens San Juan als de Vuelta heel warm. Toen pakte ik telkens een ritzege. Ik presteer dus blijkbaar uitstekend in extreem warme omstandigheden", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties