Miguel Indurain predikt geduld voor goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step

Miguel Indurain predikt geduld voor goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als vijfvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk is Miguel Indurain goed geplaatst om in te zetten wie er de volgende jaren in aanmerking kan komen voor eindwinst. Eén van zijn landgenoten droomt er al van. Namelijk Enric Mas, de ruwe diamant van Deceuninck-Quick.Step.

Indurain denkt dat de 24-jarige renner best wel nog wat even geduld aan de dag legt. "Hij is klaar om er te koersen, maar als het aankomt op winnen, zou ik zeggen dat er nog enkele jaren overbrugd moeten worden eer dat kan gebeuren. Hij moet eerst ervaring opdoen", zegt de wielerlegende aan Cyclingnews.

Nochtans gelooft Indurain wel in het potentieel van Mas. "Hij heeft zeker de kwaliteiten die een toekomstig winnaar nodig heeft, of toch om op zijn minst de strijd aan te gaan voor het algemeen klassement." Mas is wel niet de enige Spanjaard met die ambitie. "Een nieuwe generatie is doorgestroomd: Mas, Landa, Soler, de broers Izagirre. Dat is bemoedigend."

VALVERDE BLIJFT KANDIDAAT-WINNAAR IN L-B-L

Indurain liet zich ook uit over de gewijzigde aankomst van Luik-Bastenaken-Luik. "Dat was de klassieker die me het beste lag. Dit jaar is de route een terugkeer naar het klassieke format met de aankomst in het stadscentrum van Luik. Dit format ligt Alejandro Valverde ook wel. Het zal een sprint worden tussen sterke mannen en dat past hem goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties