Minder kantje van leven van Thibau Nys aan het licht: "Wist dat het nooit zou goedkomen" en "Voelden de bui al hangen"

Minder kantje van leven van Thibau Nys aan het licht: "Wist dat het nooit zou goedkomen" en "Voelden de bui al hangen"
Foto: © photonews

Zijn ongelooflijke uitslagen als eerstejaarsjunior doen anders vermoeden, maar niet alles in het leven van Thibau Nys loopt op wieltjes. Dat kwam uitdrukkelijk naar voren in de tweede aflevering van 'DNA Nys'. Daar gaat het over de combinatie tussen koers en schoolwerk.

Momenteel is Thibau immers bezig om zijn jaar over te doen. "Wij voelden de bui al hangen", zegt vader Sven. Als je het te ver laat komen, kun je dat nooit meer ophalen. En effectief: jaar overdoen." Ook Isabelle Nijs, mama van Thibau, had het zien aankomen. "Ik wist dat, als hij die studiehouding zou aanhouden, het nooit zou goedkomen."

Nochtans heeft ze wel geprobeerd om hem te motiveren. "We hebben hem meerder malen verwittigd, aangezet, gestimuleerd... Het had geen zin." Sven maakt zich toch wat zorgen. "Hij is een weg ingeslagen en wil heel graag wielrenner worden. Wat als hij de tiende beste van zijn categorie is? Kan hij dat dan nog opbrengen? Voor mij is er altijd een weg terug."

TE FEL GEFOCUST OP KOERS

Thibau erkent dat het grotendeels aan zichzelf lag. "Er zal altijd wel een weg terug zijn, maar dat scenario leg ik mezelf niet voor. Ik heb me te fel gefocust op de koers en me te weinig beziggehouden met school. Ondanks dat ik absoluut wist dat het moest gebeuren en ik er anders niet door zou zijn."

Veel verandering moet er op dat vlak nog niet meteen verwacht worden. "Ik zou heel graag mijn school voorrang geven, maar dat lukt gewoon niet. Ik denk dat ik daarvoor te graag met alles rond koers bezig ben. Ik zet alles op mijn sport voorlopig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties