Opgeluchte Tosh Van der Sande: "Maar de imagoschade is natuurlijk onomkeerbaar"

Redactie
| 0 reacties
Opgeluchte Tosh Van der Sande: "Maar de imagoschade is natuurlijk onomkeerbaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tosh Van der Sande kreeg woensdag uitstekend nieuws van de UCI. De Lotto Soudal-renner wordt niet vervolgd voor zijn positieve test in de Zesdaagse van Gent. Van der Sande verwisselde per ongeluk twee neussprays en testte zo positief.

De UCI gelooft echter in de onschuld van Van der Sande en sprak de renner vrij. "Ik ben heel blij en opgelucht dat ik niet langer word vervolgd", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ik ben ook altijd in mijn onschuld blijven geloven. Het was ook iets banaals. Oké, ik maakte een fout door de namen van die twee producten te verwarren, maar om mij daarvoor te schorsen?"

"Dat de uitspraak er zo snel kwam, doet vermoeden dat de UCI het ook maar banaal vond", aldus Van der Sande. "Het is wel jammer dat ik mij heb moeten verantwoorden. Ik ben mij bewust van de imagoschade. Die zal nog een tijdje blijven plakken. Stel dat ik in de Ruta del Sol meteen zou winnen, dan zal dat misschien wel reacties opleveren. Toch hoop ik dat dit vroeg of laat wel zal overwaaien."

Binnenskamers

Al is het misschien wel spijtig dat Lotto Soudal de positieve test meteen naar buiten bracht. "De ploeg had dit ook binnenskamers kunnen houden, maar ik neem hen niets kwalijk. In deze tijden moet je met zulke zaken ook gewoon transparant zijn. In hun plaats had ik misschien hetzelfde gedaan", zegt de renner.

"Ik ben echt nog meer dan de voorbije jaren gemotiveerd om te presteren. Misschien geeft deze opluchting mij wel dat extra procentje dat ik de voorbije jaren nog miste", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties