Vervecken heeft geen favoriet voor de Wereldbeker: "Dat Wout het zou laten schieten, is bullshit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Vervecken heeft geen favoriet voor de Wereldbeker: "Dat Wout het zou laten schieten, is bullshit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Wereldbeker wordt zondag in Hoogerheide beslist in de Grand Prix Adri van der Poel. Zoon Mathieu maakt geen kans meer op de eindzege, die strijd gaat tussen Wout Van Aert en Toon Aerts.

"Ik heb geen echte favoriet, ik denk dat het echt fifty-fifty is", geeft ex-wereldkampioen Erwin Vervecken aan in een gesprek met Wielerkrant. De marge is ook miniem. "Wout staat drie punten voor, maar dat is eigenlijk gelijke stand. Wie in de hoogste regionen één plaats voor de andere kan eindigen, wordt eindwinnaar."

"In het merendeel van de koersen was Wout tweede en Toon derde, maar de laatste weken gaat het wat meer gelijk op." En wat kan Mathieu van der Poel in de pap brokken? "Mathieu zal wellicht wegrijden en de koers openbreken. Hij heeft een stage achter de rug, maar heeft daar doorgaans geen last van. Hij zal meteen de gas opendraaien en zich profileren als topkandidaat voor het WK."

"Als dat het geval is kan het dat er daarna een koers in de koers komt. Als iemand slecht start, kan Mathieu het wel beslissen met zijn snelle start, als de andere kan aanklampen." Dat Van Aert de Wereldbeker zou laten schieten om zijn boezemvriend Tim Merlier mee te nemen naar het WK, daar gaat Vervecken niet in mee.

"Ik snap niet dat mensen daaraan kunnen denken, dat is bullshit. Hij gaat voluit voor de eindzege in de Wereldbeker. Moest Wout toch het onderspit delven, dan is dat een kleine troost dat zijn maatje mee mag naar het WK, maar meer ook niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties