Dames nodigen uit voor gemengde ploegentijdrit, Lampaert en Campenaerts stellen hun voorwaarden

Dames nodigen uit voor gemengde ploegentijdrit, Lampaert en Campenaerts stellen hun voorwaarden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit jaar staat op het WK voor het eerst ook een gemengde ploegentijdrit op het programma. In theorie een extra kans op een medaille dus, maar een Belgisch team samenstellen is geen sinecure. De mannelijke profs staan immers niet meteen te trappelen om deel te nemen.

Bij de dames loopt Jolien D'Hoore er dan weer wel warm voor. "Met bijvoorbeeld Lotte Kopecky en Ann-Sophie Duyck in de ploeg zie ik dat zeker zitten. Al ben ik wel benieuwd of ze drie mannen gaan vinden die met ons een ploeg willen vormen", merkt ze op in Het Nieuwsblad.

De bond zal de vrouwen wakker moeten maken 

Lampaert wil het wel overwegen, maar niet zomaar. "De bond zal de vrouwen moeten wakker maken. Ann-Sophie Duyck is de enige Belgische die zich echt toelegt op het tijdrijden. Er kunnen best nu al drie renners en rensters geselecteerd worden, die beloven dat ze elke week minstens één keer op de tijdritfiets gaan trainen."

Campenaerts staat er nog kritischer tegenover, omdat drie dagen na het WK gemengd ploegentijdrijden het individuele werk op het menu staat. "Anders dan in de gemengde ploegentijdrit maak ik in die tijdrit wel veel kans op een medaille. Ik wil die kans dan niet in het gedrang brengen en mij vol op de inviduele tijdrit kunnen focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties