Wat staat Evenepoel straks te wachten? Bakelants, Van Keirsbulck en Lambrecht gingen hem voor

Wat staat Evenepoel straks te wachten? Bakelants, Van Keirsbulck en Lambrecht gingen hem voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel viert vandaag zijn 19de verjaardag. Zondag mag hij iets anders vieren: zijn profdebuut. De hype rond hem valt op, maar het is lang niet de eerste keer dat een jong Belgisch talent debuteert in het profpeloton na het uitermate goed gedaan te hebben in zijn jeugdcategorie.

Jan Bakelants was al 22 toen hij debuteerde bij de profs, maar had als belofte grote sier gemaakt. "Ik ga mezelf niet vergelijken met Evenepoel, maar in sommige koersen deed ik ook wat ik wilde. Eigenlijk wist ik niks van trainen, niks van tactiek, niks van wielrennen. Wat een verschil met die jonge gasten die vandaag prof worden.", merkt Bakelants op in HLN. "Die zijn zoveel meer zelfzeker, zoveel meer opgeleid."

Guillaumde Van Keirsbulck was ook pas 19 toen hij de overstap maakte. "Ik was een veredelde junior. Mijn eerste koers was de Ronde van Burgos: de omschakeling van mijn juniorenverzetje naar dat van de profs was toch aanpassen. Remco gaat dat ook voelen. Als ze het de eerste keer op de kant trekken, gaat hij verschieten."

GEVAARLIJK VOOR HET KOPJE

Als ex-renner van Quick.Step heeft GVK wel nog een wens voor Evenepoel. "Anderzijds hoop ik dat ze hem niet te zot maken. Remco is nog voor zijn eerste koers al de nieuwe Merckx. Als je dan niets kan tonen, is dat gevaarlijk voor het kopje."

NIET PANIKEREN

Bjorg Lambrecht maakte nog geen jaar geleden mee wat Evenepoel nu gaat meemaken. "Ik weet niet hoe het Remco zal vergaan, maar ik raad hem aan om niet te panikeren. De WorldTour is ondergaan, maar ondertussen word je wel een betere coureur. Hij is ook een klimmer: zijn grootste uitdaging wordt de slotklim van een bergrit waarin je al twee cols hebt gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties