Kevin Pauwels schiet voor de tweede keer dit seizoen raak, Brits toptalent knap tweede

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 51 reacties
Kevin Pauwels schiet voor de tweede keer dit seizoen raak, Brits toptalent knap tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. De ervaren crosser van Marlux-Bingoal won de Kasteelcross in Zonnebeke. Het Britse toptalent Tom Pidcock werd knap tweede.

Een dag voor de allesbeslissende Wereldbeker in Hoogerheide werd nog ook nog in Zonnebeke gecrost. Geen Wout Van Aert, Mathieu van der Poel of Toon Aerts aan de start, net als een hele resem andere (sub)toppers. En dus waren vooral Kevin Pauwels, Marcel Meisen, Michael Boros, ex-winnaar Wietse Bosmans en de jonge Brit Tom Pidcock de mannen om naar uit te kijken. Ook Lars Boom was erbij. 

Pidcock nam al snel de cross in handen. De verrassende Diether Sweeck sloot aan, net als Wietse Bosmans. Al moest de winnaar van de afgelopen 2 edities in Zonnebeke de rol vooraan al snel lossen door pech. Pauwels kwam wat later ook aansluiten en we kregen een spannende strijd tussen de ervaren Pauwels en de nog altijd maar 19-jarige Pidcock. 

De jonge Brit maakte iets te veel foutjes en moest Pauwels laten gaan. Die gaf de zege niet meer uit handen en mocht na Hasselt voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken. Pidcock werd knap tweede, Sweeck derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties