"Alleen hyperstress bij Mathieu kan Aerts de wereldtitel opleveren" & "De topfavoriet wint maar 3 keer op 10"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
"Alleen hyperstress bij Mathieu kan Aerts de wereldtitel opleveren" & "De topfavoriet wint maar 3 keer op 10"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Winnaar van de Wereldbeker en de tricolore trui, maar kan Toon Aerts ook schitteren op het wereldkampioenschap. Michel Wuyts gelooft er niet echt in.

Toon Aerts stond er dit seizoen al op de belangrijke momenten, maar kan hij dat zondag ook bevestigen op de allerbelangrijkste afspraak in het veldrijden? "Hij zit in een periode waarin hij alles binnenhaalt wat hij wil binnenhalen", zegt Michel Wuyts bij Sporza.

Dat spreekt in het voordeel van de Belgische kampioen, maar Wuyts ziet nog mogelijkheden. "Hij heeft een motor die niet gaat sputteren naarmate de wedstrijd vordert en rijdt meestal een goede laatste ronde. Als hij dan nog eens met een frisse kop en een soort losbandigheid aan de start verschijnt..."

Maar er is natuurlijk nog een tweede vereiste. Een mindere dag van Mathieu van der Poel. "Als Mathieu van der Poel dan niet op zijn normale niveau komt door de WK-stress, is er eventueel iets moois mogelijk voor Toon Aerts. Vergeet niet dat op een WK de topfavoriet maar 3 keer op de 10 wint, denk maar aan Nys of Liboton. Maar als van der Poel niet plots aan hyperstress lijdt kan niemand hem kloppen."

Contra

De kersverse winnaar van de Wereldbeker heeft volgens Wuyts nog een nadeel en dat is dat hij nog wat groen ziet achter de oren. "Hij heeft weinig WK-ervaring. Het niveau ligt op een wereldkampioenschap doorgaans hoger dan op een andere wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties