De Nederlandse WK-selectie onder de loep: hoop op één man bij de heren, gouden zestal bij de vrouwen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
De Nederlandse WK-selectie onder de loep: hoop op één man bij de heren, gouden zestal bij de vrouwen
Foto: © photonews

De WK-selectie van Nederland is vooral bij de vrouwen erg indrukwekkend. Bij de mannen uiteraard ook, maar daar moet er slechts naar één man gekeken worden.

Bij de zevenkoppige WK-selectie van de Nederlanders is er natuurlijk een man die er met kop en schouders bovenuit steekt. Mathieu van der Poel wordt de te kloppen man in Bogense, maar moest de alleswinnaar met een absolute off-day te maken krijgen of materiaalpech, dan nog zijn er wel enkele outsiders in de Nederlandse rangen.

Die rollen heeft bondscoach Gerben De Knegt weggelegd voor Lars van der Haar, Corné Van Kessel en David van der Poel.

Met Stan Godrie en Sieben Wouters zijn er zelfs twee Nederlanders in de selectie die volgens de nationale wielerunie zelfs niet gekwalificeerd zijn voor het wereldkampioenschap. Het is natuulijk wel mooi meegenomen voor het duo.

Geen topfavoriete

Waar de selectie bij de elite heren uit een topfavoriet bestaat, zijn het bij de vrouwen bijna allemaal toppers. De Knegt kon acht dames kiezen, maar omdat zijn rensters zo sterk zijn heeft hij het bij zes gehouden: Vos, Brand, Worst, Kaptheijns, Betsema en de Boer. Kies daar maar eens een favoriet uit. Moeilijk!

En dat vindt ook De Knegt. "Uit deze zes namen is het echt niet evident om één iemand naar voren te schuiven als topfavoriet", zei de bondscoach in een interview met Wielerflits. "De verschillen tussen hen zijn enorm klein, ook al is Brand de laatste weken in uitstekende doen."

Geen favoriet dus, maar een tactisch plannetje zal er willicht wel zijn. "We gaan nog eens met iedereen rond de tafel zitten, maar ik hoop dat iedereen vrijuit kan koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties