"Ik zie een soort dofheid in de blik van Van Aert" & "Beste koers van het seizoen is nog niet genoeg om VDP te kloppen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties
"Ik zie een soort dofheid in de blik van Van Aert" & "Beste koers van het seizoen is nog niet genoeg om VDP te kloppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel van zijn tweede wereldtitel houden lijkt wel een schier onmogelijke opdracht. Ook Wout Van Aert, de titelverdediger, is volgens Michel Wuyts niet in staat om de slokop van dit seizoen van de regenboogtrui te houden.

Dit jaar loopt wellicht niet zoals Wout Van Aert voor het seizoen had gehoopt. Toch kan hij zondag veel goedmaken op het WK, maar Michel Wuyts vreest ervoor. "Vorig jaar was het anders", aldus Wuyts bij Sporza. "In de laatste rechte lijn naar het wereldkampioenschap werd Wout Van Aert steeds beter. In Hoogerheide kwam hij toen op 8 seconden. Toen moest hij gedacht hebben dat er op het WK meer zou inzitten."

En dat klopte ook, want na Valkenburg mocht Van Aert zich voor het derde jaar op rij de beste cyclo-crosser van de wereld noemen. "Dat is nu anders. Hij is in Hoogerheide op een ontgoocheling gebotst. Ik merk dan ook een soort dofheid in zijn blik. Het zou zomaar eens kunnen dat hij echt piekt in Bogense en er zijn beste cross van het seizoen rijdt, maar ook dat is niet voldoende om Van der Poel van de overwinning te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties