Laat Eli Iserbyt in Bogense illuster groepje met Sven Nys en Zdenek Stybar achter zich? "Bij de beloften telt maar één ding"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Laat Eli Iserbyt in Bogense illuster groepje met Sven Nys en Zdenek Stybar achter zich? "Bij de beloften telt maar één ding"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt, Sven Nys, Bart Wellens, Zdenek Stybar en Lars van der Haar behoren tot een select groepje. Ze werden alle vijf twee keer wereldkampioen bij de U23. Al kan Iserbyt komend weekend in Bogense de absolute recordhouder worden met drie regenboogtruien bij de beloften.

Na een trainingsweek in Spanje en een overwinning in Hoogerheide kan Eli Iserbyt met vertrouwen naar Denemarken afzakken voor het WK. De komende dagen zien er vrij rustig. "Ik ga de komende dagen iets meer op snelheid trainen", vertelt Iserbyt. "Het parcours in Denemarken is iets sneller. Donderdag vertrekken we al. Daar zal het vooral rusten en losrijden worden."

Vorig jaar was Iserbyt niet bepaald overtuigd door het parcours in Bogense. "Vorig jaar vond ik het niet echt WK-waardig omdat het geen gevarieerd parcours was", aldus de West-Vlaming. "Ik hoop dat het dit seizoen iets uitdagender is en dat er minder rechte stukken zijn. Ik hou meer van bochten, maar dat is natuurlijk ieder zijn keuze."

3e regenboogtrui bij U23?

"Modder kan de wedstrijd iets aantrekkelijker maken. Maar we gaan zien hoe het deze week uitdraait. Ik denk dat we gewoon naar het weerbericht moeten kijken en ons daarop moeten afstemmen."

"Of mijn seizoen niet geslaagd is als ik win? Het WK is het grote doel, maar bij de profs is mijn seizoen toch al geslaagd", zegt de crosser van Marlux-Bingoal. "Maar bij de beloften telt maar één ding en dat is de wereldtitel."

Bovendien heeft Iserbyt nog een extra motivatie. Hij kan de eerste renner worden die 3x wereldkampioen wordt bij de U23. Momenteel doen vier andere renners even goed met 2 wereldtitels: Sven Nys, Zdenek Stybar, Lars van der Haar en Bart Wellens. "Het is de eerste keer dat dat kan gebeuren", aldus Iserbyt met fonkelende oogjes. "Met de ploeg hebben we voor dat doel gekozen. Het is erop of eronder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties