Marianne Vos kon vrijuit koersen in generale repetitie: "Het kan een mooie strijd worden in Bogense"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Marianne Vos kon vrijuit koersen in generale repetitie: "Het kan een mooie strijd worden in Bogense"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een derde plek voor Marianne Vos in de Wereldbeker van Hoogerheide, maar nog belangrijker: het gevoel zit goed met het oog op het WK van volgend weekend. "Omdat ik al zeker was van eindwinst, kon ik toch vrijuit koersen", zei de meervoudige wereldkampioene.

Vos sleepte in het slot van de wedstrijd nog een podiumplek (3e) uit de brand. "Ik heb een goede wedstrijd gereden", vertelde ze na afloop. "Uiteraard sluit je natuurlijk liever af met winst. De start was op zich wel goed, maar het was hier gewoon superzwaar. Het is ploeteren en ik moet het niet specifiek van mijn macht hebben. Daar schoot ik vandaag tekort."

De Nederlandse van CCC-Liv was na vorige week al zeker van eindwinst in de Wereldbeker. "Dat gaf toch een bepaalde vorm van rust. De punten waren niet van belang, dus ik kon vrijuit koersen. Zonder enige druk. Vorige week was het net als vandaag ook niet slecht, dus ik kan wel verder na deze Wereldbekers."

'WK mag komen'

Een bevestiging dat het de goede kant uitgaat met de conditie. "Er is voor mij in een laatste wedstrijd voor het WK niet zo heel veel meer te bewijzen. Voor jezelf is het misschien wel belangrijk. Maar ik voel me goed, dus het WK mag komen", zegt ze. 

"Ik heb vandaag gezien dat het niveau hoog is, maar dat alles dicht bij elkaar ligt. Er zijn nog enkele rensters die een stapje kunnen zetten, dus het kan een mooie strijd worden in Bogense", besluit Vos. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties