Michel Wuyts ziet bij Mathieu van der Poel één groot verschil tegenover vorig jaar

Redactie
| 35 reacties
Michel Wuyts ziet bij Mathieu van der Poel één groot verschil tegenover vorig jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de laatste Wereldbeker in Hoogerheide is het aftellen naar het WK van komend weekend in Bogense. Mathieu van der Poel is natuurlijk dé te kloppen man. Dat ziet ook Michel Wuyts.

Van der Poel kan binnen exact 6 dagen eigenlijk alleen verliezen op het WK. "Mathieu van der Poel is eigenlijk al wereldkampioen, maar hij moet het wel nog worden", vertelt Sporza-commentator Michel Wuyts. "Dat klinkt als een boutade, maar die heeft wel een grond van waarheid. Hij domineert op alle vlakken het hele seizoen."

'Nog steeds de sterkste man'

Zondag werd het voor één keer geen echte onemanshow, want Van der Poel kreeg met een sterke Toon Aerts te maken. Al ziet hij één groot verschil met vorig jaar. "Een week voor het WK won hij in Hoogerheide wellicht zijn moeilijkste cross van het seizoen. Daardoor komt hij totaal anders uit deze generale repetitie dan vorig jaar. Toen voelde hij Van Aert sterker worden, nu is hij nog altijd de sterkste man gebleken", weet Wuyts. 

Verstandige keuze van Van der Poel

Ook de lange stage in Spanje was volgens Wuyts een slimme zet. "Van der Poel heeft er ook verstandig aan gedaan om Pontchâteau te skippen en frisheid te zoeken. Als hij in Denemarken dezelfde schwung vindt als in zijn topcrossen, zal er niks aan te doen zijn", klinkt het. 

"Bovendien zal Van der Poels curve blijven stijgen, bij Van Aert zal die zonder tegenspraak blijven dalen. Je moet er altijd rekening mee houden dat hij zijn beste cross rijdt op het WK, maar ik ga ervan uit dat dat onvoldoende zal zijn om Van der Poel tegengas te bieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties