Na zege in Hoogerheide dé topfavoriete voor goud op het WK? "Ik hoop op een zwaar parcours in Bogense"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Na zege in Hoogerheide dé topfavoriete voor goud op het WK? "Ik hoop op een zwaar parcours in Bogense"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lucinda Brand heeft zondag getoond dat de concurrentie op het WK maar beter rekening kan houden met haar. De Sunweb-renster ontpopte zich door haar zege nog meer tot dé te kloppen renster in Bogense.

Bij het sterke Nederlandse blok springt één naam in het oog: die van Lucinda Brand. "Ik hoop op een zwaar parcours, maar ik weet niet wat het daar gaat zijn. Het hangt af van het weer", blikt Brand vooruit op het WK in Denemarken. "Als het sneller en droger ligt, komt er ook wat meer tactiek bij kijken."

"Maar ik ben erg ontspannen. Voor mezelf kan ik niet meer doen dan me goed voorbereiden, uitgerust zijn en technisch goed rijden", klinkt het bij de Nederlandse. "Tot op heden loopt het beter dan vorig jaar. Dat is heel fijn. Vorig jaar was het gewoon jammer dat ik voor deze periode ziek werd."

Kopvrouw?

Met Marianne Vos en Denise Betsema hebben de Nederlandse vrouwen een sterk blok. "Of ik de kopvrouw binnen de selectie ben? Ik ga in ieder geval mijn zegje doen en dan zien we wel of we het op een verstandige manier kunnen verdelen."

"Vandaag (gisteren, red.) voelde ik mij conditioneel top en helemaal uitgerust na enkele zware trainingen. Ik ben donderdagochtend teruggekomen van stage. Ik was heel erg versteld van het niveau van de andere rensters. Ik werd er nog steeds afgereden, maar dat zegt misschien iets over mijn ploeggenoten", lachte een ontspannen Brand nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties