Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn huiswerk voor het WK af

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn huiswerk voor het WK af
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte vorige week maandag zijn WK-selecties bekend, zijn Nederlandse collega Gerben de Knegt deed dat vandaag pas. Vooral het Nederlandse blok bij de vrouwen oogt indrukwekkend.

Komend weekend staan de wereldkampioenschappen veldrijden op het programma in het Deense Bogense. Nederland mag dromen van heel wat medailles, vooral dan bij de heren en dames elite. Mathieu van der Poel krijgt onder meer zijn oudere broer David en Lars van der Haar en Corné van Kessel mee. Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar topfavoriete Lucinda Brand, Marianne Vos en Denise Betsema. 

"We zijn bij de elite categorieën en de U23 vrouwen titelfavoriet", vertelt bondscoach Gerben de Knegt op de website van de Nederlandse wielerbond. "Bij de andere categorieën zijn we de outsiders voor een podiumplek."

"Het parcours in Bogense vormt voor iedereen een raadsel. Door de kwakkelende weersomstandigheden rond het vriespunt kan het een glad parcours worden, maar zeker ook een licht modderparcours."

Elite heren

Mathieu van der Poel, David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters en Stan Godrie

Elite vrouwen

Marianne Vos, Maud Kaptheijns, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en Sophie de Boer

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties