Remco Evenepoel 'houdt een heel goed gevoel over' aan profdebuut én krijgt zelfs complimenten van... Peter Sagan

Redactie
| 10 reacties
Remco Evenepoel 'houdt een heel goed gevoel over' aan profdebuut én krijgt zelfs complimenten van... Peter Sagan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het feit dat Fernando Gaviria de openingsrit in de Ronde van San Juan won, was voor velen bijzaak. Het was voor de Belgen vooral uitkijken naar het profdebuut van Remco Evenepoel, die op zijn 19e al heel wat media-aandacht opeist.

Evenepoel zet in de Ronde van San Juan zijn eerste stapjes in het profpeloton. Bovendien liet de dubbele wereldkampioen bij de junioren zich meteen opmerken in de openingsetappe. "Ik heb vooral Iljo Keisse gevolgd en dat was een goeie keuze", vertelde Evenepoel tegenover HLN

"Zo overleefde ik makkelijk de eerste waaiervorming op 80 kilometer van de finish en zat ik mee in de eerste groep, waardoor het vrij rustig rijden was ondanks de erg hoge snelheid. Dit was toch helemaal anders dan bij de juniores, maar uiteindelijk heb ik toch al bewezen dat ik in een peloton kan rijden. Voor zover daar nog aan getwijfeld moest worden", aldus het 19-jarige toptalent. 

'Dit belooft voor komende dagen'

"Na vijftien kilometer moest ik ook even een valpartij ontwijken. Ik kwam ook twee keer even helemaal alleen voorin. Een keertje toen Keisse een gat liet vallen en in volle finale toen ik het peloton op sleeptouw nam. Ik heb hier een heel goed gevoel bij. Dit belooft voor de komende dagen, wanneer de ritten er aankomen die me bevallen."

Eén van de mooiste momenten kwam er dankzij Peter Sagan. "Het leukste was nog het compliment van Sagan, die me nog tijdens de rit opzocht en zei dat ik erg bij de pinken was. Fijn om zoiets te horen", besluit de renner van Deceuninck-Quick.Step. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties