Remco Evenepoel laat zich niet gek maken: "Heb het gevoel dat Eddy Merckx me wat druk oplegt"

Redactie
| 2 reacties
Remco Evenepoel laat zich niet gek maken: "Heb het gevoel dat Eddy Merckx me wat druk oplegt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste kilometers van Remco Evenepoel in het profpeloton zijn nu echt verleden tijd. In de Ronde van San Juan maakte de Vlaams-Brabander zijn grote debuut. "Ik laat me vooral niet gek maken", aldus het toptalent van Deceuninck-Quick.Step.

Heel België keek uit naar het profdebuut van Evenepoel in Argentinië. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Zelfs Eddy Merckx ziet het groots en liet recent nog ontvallen dat hij Evenepoel dit seizoen ergens nog een rit ziet winnen. 

De pas 19-jarige Evenepoel blijft er alvast kalm onder. "Eddy wil wat druk leggen, heb ik het gevoel", vertelt hij in gesprek met HLN. "Een beetje 'stoken', zoals dat heet. Zoals hij vorig jaar ook zei dat ik beter ben dan hij. Dat mag natuurlijk, als hij dat vindt."

100% concentreren op leven als prof

"Ach, de verwachtingen zijn wat ze zijn. Ik kan ze wel plaatsen. Maar ik ga er niet in mee. En laat me er vooral niet gek door maken. Liever concentreer ik me voor de volle 100% op mijn leven als wielerprof. Dat en alleen dát is de sleutel tot succes", weet Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties