Remco Evenepoel over zijn 'koerspapa' bij Deceuninck-Quick.Step: "Werkelijk alles leert hij me"

Redactie
| 9 reacties
Remco Evenepoel over zijn 'koerspapa' bij Deceuninck-Quick.Step: "Werkelijk alles leert hij me"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

'The Argentinian Diary of a Young Wolf'. Remco Evenepoel blikt al enkele dagen elke dag in een filmpje terug op zijn avonturen in Argentinië. Al heeft de jonge renner van Deceuninck-Quick.Step vooral heel veel aan zijn ploegmaats, die naar eigen zeggen meer vaders dan broers zijn.

Evenepoel liet - zoals u ongetwijfeld al weet - de beloftencategorie links liggen om meteen naar de profs over te stappen. De ontvangst bij zijn team was alvast hartelijk. "Ze noemen me 'puppy', naar de welp in de wolvenroedel", vertelt Evenepoel in HLN. "Zo voel ik mij ook. Ook al krijg ik soms de indruk dat ik hier al drie jaar ben."

"Dat is de verdienste van mijn ploegmaats. Ze overladen me met info, die ik dankbaar opzuig. Ik had die integratie eerlijk gezegd lastiger verwacht. Het was een grote stap voor mij. Maar zo is het leuk. Belangrijk voor een negentienjarige jongen van vlees en bloed, die plots tussen kampioenen terechtkomt."

Koerspapa Iljo

Vooral de ervaren Iljo Keisse ontfermt zich over Evenepoel, die zijn ploegmaats meer als vaders dan als broers ziet. "'Jij bent nu mijn koerspapa', zei ik tegen vaste roomie Iljo Keisse", lacht hij. "Hij kon ermee leven. Ik noem hem soms ook gewoon 'papa'. Vindt hij wel grappig. Ik heb een hechte vertrouwensband met Iljo, hij is de beste van allemaal. Een vat vol ervaring ook, waar ik goed moet naar luisteren."

"Werkelijk alles leert hij me. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit in mijn leven zóveel op bed gelegen. 'Rust is heilig', is zijn wijze raad. Hij haalt de stress uit mijn lijf, 'waakt' over me. En gaf me de voorbije dagen een snelcursus 'koersen in San Juan', met videobeelden als ondersteunend materiaal. Elke dag vliegt het hier op de kant met die strakke wind, waarschuwde hij me. Ik weet wie ik moet volgen.."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties