Sanne Cant: "Toch niet zo'n slecht seizoen aan het rijden, ongeacht wat er allemaal geschreven wordt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties
Sanne Cant: "Toch niet zo'n slecht seizoen aan het rijden, ongeacht wat er allemaal geschreven wordt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant gaat in het Deense Bogense op zoek naar een derde regenboogtrui op rij. Gemakkelijk wordt dat niet, want Cant moet opboksen tegen het oranje legioen. Al is het gevoel wel goed.

Qua overwinningen moet Cant onderdoen ten opzichte van vorig jaar. Maar het vertrouwen is er wel. "Ik voel me elke week beter en beter", vertelde Cant na haar 4e plek in Hoogerheide. "Ik heb dit seizoen op zich minder crossen gewonnen, maar ik sta in twee klassementen op kop en ik word tweede in de Wereldbeker."

"Dat toont toch aan dat ik een heel seizoen lang op het hoogste niveau heb gereden. Er zijn veel wedstrijden waarin het net niet lukte, maar het is niet elk jaar dubbel feest", beseft ze. "Als je bij die eerste drie bent, dan valt het allemaal wel mee. En dat toont toch aan dat ik niet zo'n slecht seizoen aan het rijden ben, ongeacht wat er soms geschreven wordt."

Nederlandse (Lego-)blok

Cant moet dus vooral opboksen tegen de Nederlandse vrouwen. Lucinda Brand, bijvoorbeeld. Zij toonde met haar zege in Hoogerheide dat ze misschien wel dé te kloppen vrouw is. "Lucinda is enorm krachtig, één van de sterkste rensters van het peloton. Het is geen verrassing dat ze hier wint met zo'n conditie. Dit parcours ligt haar."

Maar op een vraag van een Nederlandse journalist over het Nederlandse blok reageerde Cant aan de zijde van haar moeder toch wel erg cynisch. "We gaan Lego-blokjes meebrengen, dat je die kan bouwen", antwoordde ze. "Denk jij dat als Lucinda op kop rijdt Marianne (Vos, red.) het gat laat vallen? Ik denk het niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties